
Geboren in 1858 bij de Franse marine, is klassiek, tijdloos maar toch cool. We hebben het over de Bretonse streep.
De Bretonse streep
Hij kwam, hij bleef en ging eigenlijk nooit meer weg. Heeft wat mindere momenten gekend, maar sinds de terugkeer op de catwalk bij Jean-Paul Gaultier in de jaren ‘80 is de Bretonse streep niet meer uit het modebeeld verdwenen. Een klassieker die je best over dezelfde kam mag scheren met de trenchcoat, AllStar-gymp en de Levi’s 501. Omarmd door fenomenen als Brigitte Bardot, Marilyn Monroe en James Dean. Maar ook Picasso ging gewoon ‘all-the-streep’. In principe werd de Bretonse streep geboren in marineblauw met wit maar ook andere tinten doen het goed. De streep behoudt z’n 100 punten wel.

Credits: Jigsaw
De Bretonse streep met een zomers tintje
Voordeel van de streep is dat er een soort van luxe gevoel mee gepaard gaat. Hierdoor werkt ‘ie als je een biertje pakt bij Woodstock, maar ook zeker als je pasjes zet aan de Cote d’ Azur. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie op de traditionele manier met een blazer en een nette broek. Het colbert geeft het geheel per direct een meer ‘geklede’ uitstraling.
Ook een goede combideal is het combineren van de blauwe streep met een contrasterende kleur, zoals olijfgroen of bordeaux.

Meer zin in een quasi noncho outfit? De Bretonse streep in combinatie met een goede jeans en witte gympen gaat heel goed. Voor een ultieme zomerse doch chique look, raden we aan: een goede witte pantalon.
“Een horizontale streep maakt dikker”, hoor je vrouwen wel eens zeggen. True, maar ook breder (lees: gespierder). Plus, de Bretonse streep is dun. Dit maakt de streep draagbaar en laat niemand drie maten groter lijken. Flatteren doen ze niet, dat klopt maar laten we vooral de schuld niet meer afschuiven op deze Bretonse topper. Wear it like a man!


Credits: Fashionbeans